Neuleohjeet, Inspiraatio,

Neulefestareiden muotinäytöksen neuleet ja tuotteet

Julkaistu: 04.07.2024Neulottu Kalevala 2 kirjan ennakkomaistiaiset

Esimakua tulevasta Jenna Kostetin neulekirjasta Neulottu Kalevala II, joka ilmestyy 16.8.2024. Kirjan ennakkomyynti alkaa heinäkuun puolivälissä


Neuleet vasemmalta oikealle:

Raudan synty -villatakissa on näyttävä kirjoneulekaarroke, joka on saanut vaikutteita suon luonnosta. Takki neulotaan pyörönä ja leikataan lopuksi auki. Villatakin voi helposti muokata myös villapaidaksi. Takki on neulottu kotimaisesta DK-vahvuisesta villalangasta.


Pohjolan häät -villapaidan kirjoneulekuvio on saanut vaikutteita eteläpohjalaisesta jussipaidasta, mutta perinteiset vinoneliöt ovat saaneet seurakseen myös pitsiä ja pampuloita. Paita on neulottu paksusta Ístexin Alafosslopi- langasta.


Mull' on korvessa kotini -villapaidan kaarrokkeessa, hihansuissa ja helmassa on kirjoneulekuvio, joka tuo mieleen suomalaisen metsämaiseman. Voit neuloa paidan silkkimohairin ja DK-vahvuisen langan yhdistelmällä tai valita aran-vahvuisen langan. Mallipaita on neulottu DK- vahvuisesta merinosta ja Silk Mohairista.


Tuonelan virta -villapaidan kirjoneulekuvio kuvaa myyttisiä joutsenia ja Tuonelan virran pahaenteistä maisemaa. Paitaan neulotaan perinteisistä kaarrokeneuleista poiketen istuvat hihat ja kaulus kuviovärillä. Paita on neulottu islantilaisesta Ístexin Léttlopi-langasta.Sandnes Garnin mallisto festareiden muotinäytöksessäMuotinäytöksen neuleet mallistoista Sandnes Garn 2403 DIY ja Sandnes Garn 2404 Sommerstrikk


Neuleet vasemmalta oikealle: 

Facile-pusero on helppo ja rento neule ihanan keveästä ja pörröisestä Ballerina Chunky Mohair – langasta.

Milly on rento kesäneule, jossa on pudotettu olkalinja. Sekä pusero että hame neulotaan Sandnes Garn Line –langasta.


Fleur-neuletakki tehdään virkatuista neliöistä. Halutessasi voit tehdä neliöistä vaikkapa liivin, vauvan peiton tai kesäkassin.