Neuleohjeet,

Parhaat langat Strömsö villatakkiin

Julkaistu: 08.09.2022Viime vuoden yksi suosituimmista neulemalleista oli Strömsö villapaita eikä ihme! Mikä voisikaan olla parempi yhdistelmä syksyn pimeneviin iltoihin kuin Strömsö ja kaarroke kirjoneule. Lee Esselströmin malliin ovat ihastuneet niin vasta-alkajat kuin kokeneemmatkin neulojat. 

Strömsö villapaidan ohje on ilmaiseksi ladattavissa Strömsön sivuilta tästä linkistä: https://yle.fi/aihe/a/20-307604


Paidasta poiketen Strömsö villatakki on neulottu ylhäältä alas ja lopuksi leikattu eli steekattu auki. Tapa saattaa hirvittää ensikertalaista, mutta ei huolta, Strömsön sivuilta löydät avuksi myös videovinkit, miten neulekiruginen toimenpide sujuu mahdollisimman helposti.

Langaksi neulottuun ja steekattuun takkiin kannattaa valita ei-superwashkäsitelty 100 % villalanka. Leikatun neuleen reunat pysyvät helpommin kasassa eivätkä purkaudu herkästi, kuten esimerkiksi sileämmässä konepesukäsitellyssä villa- tai merinoneuleessa voi käydä. Kokeneempi neuloja voi valita langaksi myös merinolangan tiedostaen, miten sileä ja liukas kuitu käyttäytyy. Tällöin leikatut reunat kannattaa ehdottomasti huolitella ompelukoneella.  


Mistä langasta Strömsö villatakki?


Tässä Titityyn valinnat:


  1. Tukuwool DK - kotimainen villalanka, oma aarteemme ja ehdoton ykkösvalinta! 

  2. Sandnes Garn Peer Gynt - 100 % norjalainen villalanka

  3. Sandnes Garn Double Sunday - 100 % ei superwashkäsitelty merinolanka

  4. De Rerum Natura Gilliatt - eettinen ranskalainen merinolanka ilman superwash -käsittelyä

  5. De Rerum Natura Robinson - kierrätyslanka luomumerinosta ja kierrätyspuuvillasta, tämän voi yhdistää Gilliattin kanssa


Parhaat villapaitalangat kategoriasta löydät lisää sopivia lankoja tähän malliin: 


Linkki villatakin ohjeeseen Yle.fi: Strömsö-villatakki on täällä! Neuletakki Strömsö-villapaidasta, ohjeet löydät täältä

Kuvat: Minna Mäkelä / YleLoading...