Blogi, Neuleohjeet, Inspiraatio,

Suositut norjalaiset neuleet

Julkaistu: 30.10.2020Tänä syksynä norjalaiset neulemallit ovat nousseet suosituiksi islantilaisten rinnalle. Linka Neumannin Norjalaisia villapaitoja sisältää upeita kirjoneulemalleja, joista ehkä Alasuq Polar ja Erämaa ovat nousseet hittilistan korkeimmille sijoille. Molemmat neulotaan Istexin Alafosslopista. Erämaa-neuleesta löytyy sekä paita- että takkiversio kyseisestä kirjasta. Kirja sisältää malleja enimmäkseen Alafosslopille sekä Lettlopille, joita molempia pyritään pitämään varastossa jatkuvasti.

Tiina iski myös silmänsä Alasuq Polariin muiden tavoin ja neuloi omansa lämpimistä sävyistä. Koko on XL, jotta alle mahtuu välikerrosta ja paidan kanssa pärjäisi ulkona ilman talvitakkia pikkupakkasessa. Alareunan kirjoneulekuviossa vaihdoin vahingossa oranssin ja tummanruskean kuviossa toisin päin, mutta ei kerrota kellekkään… toimii hyvin näinkin!Tässä versiossa käytetyt Alafosslopin sävyt ovat: 

9973 wheat heather (pääväri, 7 vyyhtiä)
0052 black sheep heather (2 vyyhtiä)
1238 dusk red (1 vyyhti)
1236 burnt orange (2 vyyhtiä)
1230 highland green (1 vyyhti)

Linka Neumannin malleja näet enemmän hänen Instagram tililtään.Birger Berge on norjalainen suunnittelija, joka on hullaantunut kirjoneuleisiin. Hänen Norjalaisia neuleita -kirja sisältää kirjoneulemalleja myöskin sekä miehille että naisille. Tässä kirjassa on käytetty useita hieman ohuempia lankoja, kuten Rauma Finull, mutta vaihtoehtolankoja löytyy näille mm. Sandnes Garnilta (Tove, Lanett) sekä Ulysse. Oma Tukuwool Fingeringimme soveltuu kirjoneuleisiin täydellisesti ja sitä voit käyttää myös useissa malleissa. Sisulle löytyy kirjasta myös useita malleja ja paksuimpiin paitoihin soveltuu hyvin Alafosslopi.Lisää Birger Bergen malleja näet hänen Instagram-tililtään.

Tiina esitteli molemmat kirjat pe 29.10. klo 11.00 Instagram livessä ja live on nähtävissä IG-TV:ssä. 
Loading...