Inspiraatio,

Inspiraatiota kesäneuleisiin

Julkaistu: 28.07.2022



Heinäkuu lähenee loppuaan, mutta kesää on vielä jäljellä! Tähän kokosimme hyväksi havaittuja ohjeita ja malleja, josta toivottavasti löydätte inspiraatiota loppukesäksi. 

Ensimmäisenä on Piian Palme Tee. Lene Holme Samsoen suunnittelema Sandnes Garnin Line-langasta neulottu toppi on ihanan romanttinen. Piia valitsi toppiin kevään uutuussävyn, 7720  sinertävän mintun. S-kokoon meni kuusi kerää. Jos kaipaat herkkää pitsitoppia, tässä olisi todella kiva vaihtoehto.



Siina taas neuloi saman suunnittelijan jo klassikoksi muodostuneen mallin, Peacock Tee -paidan. Siina muokkasi ohjetta Tynn Linelle sopivaksi.  Tähän meni vain 3 kerää lankaa ja sävy on 1099 musta. Alkuperäinen on suunniteltu Line-langalle, mutta Tynn Linekin toimii loistavasti.



Emmi taas ihastui Sandnesin Garnin Lace Topp -ohjeeseen. Ohjeesta poiketen Emmi neuloi topin ylhäältä alas. Lankana tässä on Lana Gaton Fresh yksinkertaisena, sävyssä 8714. Ohje löytyy englanniksi (se alhaalta ylös versio) Sandnes Garnin 1908 Sommer dame  -ohjevihkosta.



Mikäli kaipaat paksumpaa neulottavaa kokeile kevään uutuuslankaa Tykk Lineä. Kati neuloi siitä pieneksi hitiksi muodostuneen Montpellier Topin. Ane Fiskum Sunden suunnittelema toppi on simppeli ja tyylikäs. Katilla on tässä sävy 8532 pistaasi.  Myös Siina ja Milja ovat neuloneet Montpellier Topit, ja Katikin on neulonut useamman.



Jos taas tykkäät nypyistä tai et pelkää niitä, niin varma hitti on Sari Nordlundin Seleste Tee. Neuloin topin jo hyvissä ajoin ennen kesää. Ajattelin, että noissa nypyissä on tekemistä, mutta itse asiassa ne syntyivät todella nopeasti. Mikäli haluat lukea lisää Seleste Tee -paidasta, tsekkaa tämä blogi. Lankana tässä on ehkä paras kesälanka ikinä Morning Salutation Vegan -lanka sävyssä Gold. 



Milja on todella ahkeroinut kesäpaitojen ja toppien saralla. On valmistunutkin useampi neule. Kuvassa on Camisole no 6, joka on neulottu Ito Kinusta sävyssä Aqua sekä Coast -langasta sävyssä Ecru. Molemmat langat ovat erittäin riittoisia, XS-kokoon meni vain yksi kerä per lanka. Topin on suunnitellut My Favourite Things Knitwearin Louise, jolta löytyy myös muita kivoja malleja. 



Lopuksi vielä kuva Miljan Camisole No 5 -topista, joka on neulottu Lana Gaton Fresh-langasta, sävyssä syreeni 8711. Kaikkia näitä voisin neuloa itsekin ja osan olenkin jo neulonut! 



Toivottavasti löydät tästä inspiraatiota on sitten vaatekaappisi klassinen, romanttinen, tyylitelty tai boheemi. Muista vielä meidän kesälanka-ale, sieltä saattaa löytyy vielä kivoja vaihtoehtoja yllä oleviin malleihin. 


Kohta neulotaan jo villapaitoja!

- Enikö

Loading...