Neuleohjeet, Inspiraatio,

Filcolana Nordic Design neuleohjeet suomeksi

Julkaistu: 13.11.2023Uppoudu pohjoismaisen designin maailmaan! Ilmaiset ohjeet Filcolana Nordic Design syksyn 2023 neulemallistossa - katso villapaitojen suosikit Tilia ja Peruvian Highland Wool -langoille

Filcolana Nordic Design -neulemallisto sai inspiraationsa suunnittelijatiimin retkestä arkkitehti Verner Pantonin näyttelyyn Trapholtin modernin taiteen museoon. Syntyi neuleohjekokoelma, jonka jokainen malli kertoo oman tarinansa pohjoismaisen huonekalusuunnittelun ja arkkitehtuurin hengessä. Neuleet on kuvattu v. 1939 rakennetun Vilhelm Lauritzen -terminaalimiljöössä Kööpenhaminan lentokentällä.

Nordic Design -mallisto on värien ja muotojen harmoniaa. 27 ilmaisen neuleohjeen kokoelmassa on villapaitoja, neuletakkeja ja asusteita sekä aikuisille että lapsille. Nordic Design -neulekokoelma ei ole pelkästään lankaa ja silmukoita.

Katso koko mallisto Filcolana NORDIC DESIGN  ja lataa ilmaiset suomenkieliset ohjeet


Ilmainen neuleohje: Hip To Be Square villapaita ruutukuviolla

Hip To Be Square -villapaita on neulottu entrelac-tekniikalla, kotoisammin korinpohja- tai konttineuleena. Pehmeä ja ylellinen Filcolana Tilia silkkimohairin ja glitter-kimallelangan yhdistelmä tuo kauniisti esiin villapuseron ruutukuvion. Neulottu pusero on pehmeä, elegantti ja mukava, kuten inspiraationa toiminut Bruno Mathssonin suunnittelema Eva-tuoli.


Ilmainen neuleohje: Tyra cropped-tyylinen neulepaita

Tyra Lundgren oli ensimmäinen naispuolinen taiteilija Kosta Bodan lasitehtaalla Ruotsissa. Hän raivasi tietä muille naispuolisille suunnittelijoille ja taiteilijoille lasintuotannon piirissä. Cropped-mallinen lyhyt Tyra neulepusero on saanut hehkuvan lasin väriset hihansuut, jotka neulotaan joustinneuleena. Villapaita neulotaan silkkimohair Filcolana Tilia + perulainen villalanka Peruvian Highland Wool-yhdistelmällä, ja hihansuihin voi laittaa ripauksen kimalletta.


Ilmainen neuleohje: Marble puhvihihainen villapaita

Marble on yksinkertainen villapaita suurilla, naisellisilla ja pussimaisilla hihoilla ja salmiakkikuviolla, joka antavat neulepuserolle luonnetta. Pusero neulotaan harmaalla  Peruvian Highland Wool -langalla. Neulepaidan inspiraationa on modernismista, tanskalaisittain funktionalismista.


Ilmainen ohje: Element pitkä villapaita, erilaisia pintaneuleita

Element -villapaidassa yhdistellään erilaisa tekstuureja. Pitkän neulepuseron helmassa on kauniit halkiot. Inspiraation lähteenä on arkkitehti Bodil Kjærin sitaatti “Huonekalut ovat minulle kehys ihmisen ympärillä, paikka, jossa voi istua, rentoutua ja todella tuntea olonsa mukavaksi.” Paita on neulottu  Peruvian Highland Woolin marsipaani-väristä.

Filcolana AW2023 -kokoelmasta löydät lasten ja aikuisten neulemalleja kaikille Filcolanan langoille.

Katso koko 27 neuleohjeen mallisto Filcolana Autumn Winter Collection 2023 Nordic Design.

Filcolana langat löydät Titityyn verkkokaupasta!

Loading...