Neuleohjeet,

Juntu yhteisneulonta

Julkaistu: 20.06.2023Juntu yhteisneulonta


Juntu tarkoittaa metsäpolkua, ja se on kuin tehty oman tiensä kulkijoille, jotka raivaavat luottoneule yllään omat polkunsa. Juntu on ilmainen, helppo raglanneule — vaikka ensimmäiseksi neulepaidaksi. Voit ladata ohjeen verkkosivuiltamme täältä, ohje löytyy sekä suomeksi että englanniksi. Paita neulotaan ylhäältä alas 5 mm puikoilla. 

Neuleen pääntie muotoillaan muutamalla lyhennetyllä kerroksella. Ylhäältä alas neulottava paita neule on kiva projekti niin aloittelijalle kuin edistyneelle neulojalle, joka kaipaa ylleen klassista raglanpaitaa. Hihojen ja vartalon pituutta on helppo muokata itselle sopivaksi sovittamalla neuletta työn edetessä. 

Juntu-neuletta on helppo muokata itselle sopivaksi. Kun olet neulonut perusmallin, voit vaikkapa pintaneuleella saada aivan uuden ilmeen paidalle; leiki mallilla ja neulo sileä osuus ainaoikeaa, helmineuletta tai muuta helppoa pintaneuletta, tee joustinneuleista pidemmät tai vaihda mallikerta (2 o, 2 n) -joustinneuleeseen. 
Neulotaan yhdessä 


Tule mukaan neulomaan Titityyn Tiinan Tukuwool DK -langalle suunnittelemaa Juntu-paitaa. Yhteisneulonta eli KAL kestää elokuun loppuun saakka. Tukuwool DK -värikarttaan on tullut uusia kauniita sävyjä, kuten Tiinan puikoilla oleva herkullinen Hot Pink. Hehkuvan pinkki perusneule onkin jo Tiinan neljäs Juntu-paita. Samanaikaisesti toisena neuleprojektina hänellä valmistuu Juntu-perusohjeesta muokattu raidallinen tunika sävyistä Manna ja Sysi.


Näin osallistut arvontaan


Arvomme kolmelle onnekkaalle 200 g elokuussa lanseerattavaa uudistunutta Tukuwool Fingering -lankaa. Näin voit osallistua arvotaan:

  1. Postaa kuva Juntu-neuleprojektistasi Instagramiin 31.8. mennessä
  2. Tägää postaukseen @tukuwool
  3. Lisää kuvatekstiin hashtag #tukuwooljuntukal 
  4. Muistathan laittaa tilisi julkiseksi, niin näemme postauksesi 

Jos sinulla on jo Juntu puikoilla, keskeneräiselläkin voit tulla mukaan. Jos neule ei ehdi valmistua niin ei hätää, olet silti mukana arvonnassa kunhan postaat kuvan Juntu-neuleestasi 31.8. mennessä. Onnea kaikille arvontaan ja neulomisen iloa!