Inspiraatio,

Kesän unelmalangat - lisää kesäneuleita

Julkaistu: 28.05.2021En oikein tiedä, mitä mieltä olen kesäneuleista. Kesäneuleet ovat minulle jonkinlainen arvoitus. Sain valmiiksi Susanne Müllerin suunnitteleman Emma Topin, siitä tuli kiva, lanka on ihana Sandnesin Duo, joka on merino-puuvillalankaa. Toppi makaa komerossa. Laitoin sen perjantaina päälle, ulkona oli +14 astetta. Mietin, että pitää laittaa vielä villatakki, jotta tarkenee. No miksi sitten pukea ylipäänsä mitään kesäneuletta? Eikö voisi vaan laittaa t-paidan ja neuletakin?


Ongelmani on että haluaisin neuloa kaikenlaista kesäistä täydentämään vaatekokoelmaani. En tarvitse enempää villapaitoja. Kaapissa on niitä riittävästi yli oman tarpeeni. Kyllä, rakastan villaa. Mutta hei, katsokaa tuota nougat-väristä pellavalankaa tai tuota eläväistä sinistä! Näen kyllä itseni kääriytyneenä niihin. Sekään ei haittaa, että lanka on luomua ja taattua Isager-laatua.Olen jo useamman vuoden ajan yrittänyt miettiä vaatehankintojani. Käytännössä minulla on pitkä- ja lyhythihaisia t-paitoja, mustia ja valkoisia. Käytännöllisiä ja tylsiä. Kyllä, korona ja etätyöt, ei kukaan näe, mitä minulla/muilla on päällä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että sillä mitä on päällä, on paljon vaikutusta omaan vointiin. Ehkä meidän kaikkien vaatekaappi kaipaisi päivitystä.

Näen vaatekaapin, jossa on ihania kesäneuleita. Lyhyt- tai pitkähihaisia, ¾-osa hihaa, ei hihaa, tuubitoppi (kyllä, ehdottomasti!). Pitkä, lyhyt eli napapaita, tunika, miksei mekko? Pitsiä, palmikoita tai ihan pelkkää sileää neuletta. Todennäköisesti mielikuvitus ja kenties aika on rajana. 

Joitain vuosia sitten kävin New Yorkissa. Jossain kaupassa mies oli kokeilemassa verkkareita. Mies kysyi myyjältä, voiko näissä kulkea kadulla. Myyjä vastasi, että ollaan New Yorkissa, voit laittaa mitä tahansa päällesi. Olen itse yrittänyt noudattaa ohjetta, mutta on niin helppo palata vanhoihin tapoihin ja mukavuusalueelle. Meillä kaikilla on niitä, myös neulonnassa. Mikä on sinun neulonta-mukavuusalue?
Entä Emma-toppi? Aion laittaa sen huomenna päällä online-palaveriin, ehkä verkkareiden kera. ;)

Jos olet kuten minä, eivätkä kesäneuleet ole sinun juttusi, kokosimme tänne vähän vinkkejä. Löytyy sekä lanka- että ohjevinkkejä, uusia suosikkeja sekä vanhoja hyväksi havaittuja.

Tiesitkö, että Isagerin langat ja mallit ovat ihana lisä kesäisen vaatekaapin täydennykseksi. Monet Isagerin langat heräävät eloon pesun ja pingotuksen jälkeen.

Pellava saattaa tuntua karhealta neulottaessa, mutta ihanalta päällä. 100-prosenttista Hör-pellavalankaa kannattaa kokeilla simppeleihin kesäneuleisiin esimerkiksi Isagerin omiin malleihin tai esimerkiksi Joji Locatellin Linho paitaan. Tiina neuloi tuosta Trio langasta Big in Japan-paitaa.  Paidassa on  Trio tuplana, puikot 3.25 mm. 


Tiina himoittaa taas Cumulus Tee, nimenomaan Bomulinista neulottuna. Puuvillapellavalangasta löytyy kauniita murrettuja sävyjä, katsotaan ehtiikö!


Meiltä muuten löytyy kaupasta printtiohjeina Isagerin juuri ilmestyneitä neuleohjeita kuten BarcelonaPalermo ja Cannes.Tietysti aina voi neuloa vanhoja hyväksi havaittuja malleja. Tiina esittelikin viimeisimmässä Instagram-livessä Miljan neuloman Coral - Koralli topin.


Toinen hyvä vaihtoehto kesäkeleihin on voisi Lemon. Molemmat ohjeet löytyvät suomeksi kirjasta Neuleiden Neljä vuodenaikaa


Muita hyviä ohjeita Isagerin langoille:
Tegna, Caitlin Hunter/Boyland Knitworks
Lankavaihtoehto: Bomulin tai Trio tuplanaEdie, Isabell Kraemer 
Lankavaihtoehtoja: Bomulin, Trio tuplana


Loading...