Inspiraatio, Neuleohjeet,

Kesäneuleet - satoi tai paistoi

Julkaistu: 24.05.2021Tunnustan, en ole kovinkaan innokas kesäneuleiden neuloja taikka pitäjä. Suomen kesä on mielestäni joko liian kylmä tai kuuma, jopa puuvillalle tai silkille. Viime kesänä pidin joko suomenlampaanvillasta neulottua kirjoneulepaitaa tai kolminkertaisesta islanninvillasta neulottua pitkähihaista paitaa. Myönnettäköön, oli sentään shortsit jalassa ja kumisaappaat. 

Ensimmäisenä työpäivänä käteeni osui minulle uutta lankaa, tai no miten sen ottaa. Tiesin kyllä sen olemassaolosta, mutta vältimme toisiamme sujuvasti tähän asti. Jokin langassa kuitenkin puhutteli minua. Oikeastaan se huusi, että osta mut! Värikin oli minulle outo epäväri nimeltä kitti, ei harmaa, ei valkoinen, eikä beige vaan kaikkia näitä samassa paketissa. Ai mikä lanka se oli? Sandnes Garnin Duo.Langasta innostuneena seuraavaksi piti kaivaa ohjetta. Löysinkin pian Emma Top ohjeen Ravelrystä, joka näytti tarpeeksi simppeliltä. Puolipatentti tasona ei ehkä ole lemppari, mutta kaikkea voi kokeilla kerran tai miksei toistekin.  Susanne Müllerin suunnittelema toppi on simppelin tyylikäs. Ei muuta kuin neule puikoille ja sehän soljui heti alusta.

Mukavia neulontahetkiä,
Enikö 

Kokosimme tänne alle meidän tämän hetken lemppariohjeita. 

Sari Nordlundilta ilmestyi juuri Seleste Tee (kuvassa). Paitaan sopii esimerkiksi Ito Kinu kaksinkertaisena, tai Sandnes Garn Tynn Line kaksinkertaisena myös, tai Morning Salutation Vegan sellaisenaan. Lue myös tämä Kesäneuleita Morning Salutation langasta -blogi!Jos nyppyjen väkertäminen ei ihan heti iske, kannattaa harkita Sarin muita malleja kuten Florence Tank topin tai vielä helpompi Venetian Tank (kuvassa alla) voisi olla kiva ratkaisu.

Lankavaihtoehto: Ito Kinu kaksinkertaisena, Sandnes Garn Tynn Line kaksinkertaisena tai Sandnes Garn Line


Loading...