Inspiraatio, Neuleohjeet,

Neuleohje Kelly Genser

Julkaistu: 12.11.2021Joskus tulee vastaan neulemalleja, jotka puhuttelevat heti eli kuiskaavat: “Neulo minut nyt!” Kelly Genser on Sandnes Garnin tyylikäs aloittelijaystävällinen ajaton neulepaita, joka sopii monenlaiseen asuun. Tosi hyvä peruspaita, jota voisi neuloa vaikka mistä väriyhdistelmästä. 

Osta Kelly Genser ohje: 0221F Sandnes Suosikit

Kelly Genser paksu versio Peer Gynt ja Tynn Silk Mohair

Kelly villapaita neulotaan keskipaksulla villalangalla, johon yhdistetään silkkimohair tuomaan pientä pörröisyyttä ja pehmeyttä. Paidasta on kaksi eri versiota, sivuhalkioilla tai ilman. Tiina neuloi Kelly villapaidan itselleen halkiolla, ja tämän paidan ohje löytyy suomeksi 0221F Sandnes Suosikit -vihkosta. Molempien villapaitojen neuleohjeet löytyvät myös englanniksi ja saksaksi Sandnes Garn ohjevihkosta 2109 DIY.

Tiinan Kelly Genser Double Sunday ja Tynn Silk Mohair

Tiina valitsi villapaitaansa DK-vahvuisen Sandnes Garn Double Sunday merinolangan vaaleassa sävyssä, johon hän yhdisti hunajanruskean Tynn Silk Mohairin. Alkuperäinen mallineule on neulottu norjalaisesta villalangasta Sandnes Garn Peer Gynt kahdella toisiaan lähellä olevalla sävyllä. Peer Gynt on ryhdikästä norjalaista villaa aran-vahvuisena. Pohjalanka voi siis olla DK tai Aran -vahvuinen, kunhan pääset ohjeen neuletiheyteen 23 s = 10cm.


Kelly Genser ilman halkiota - Peer Gynt + Tynn Silk Mohair

Harmaa mallineule mallin päällä melko väljä. Väljyys on edelleen trendi, mutta mikään ei estä neulomasta tyköistuvamman paidan valitsemalla koko, joka on lähempänä omaa rinnanympärystäsi. Meleerattu pinta on taas kerran pinnalla, ja se näyttää toimivan tässä mallissa kivasti! Villapaidan voi toki neuloa yksivärisenä käyttämällä samanväristä villalankaa ja silkkimohairia. 

Kelly Genser neulotaan ylhäältä alas pyörönä. Niska muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla. Sitten jaetaan hihat ja vartalo ja jatketaan vartalo-osuus pyörönä, kunnes tullaan halkion aloituskohtaan. Sen jälkeen neulotaan etu- ja takakappale tasona. Lopuksi neulotaan hihat pyörönä.

Kelly Sweater on kiva neuloa, puikkokoko on ohjeessa 5mm, joilla tulee nopeasti valmista. Joskus kaipaa yksinkertaista niin sanottua telkkarineuletta, jossa on kuitenkin kivoja yksityiskohtia, kuten pitkät resorit ja halkio.

Kelly Genser med Splitt villapaidan neuleohje 

Aran + Lace -vahvuisesta langasta 5 mm puikoilla. Ohje löytyy suomeksi 0221F Sandnes Suosikit Neuleohjevihkosta ja englanniksi 2109 DIY ohjevihko EN/DE

Koot: (Valmiin neuleen rinnanympärys, jossa on väljyys mukana)

XXS, XS, S, M, L, XL, XXL
104, 109 112, 117, 123, 128, 135 cm

Langat:
Alkuperäisessä villapaidassa lankana Peer Gynt harmaa 1032 vaaleanharmaa ja Tynn Silk Mohair 1022 vaaleanharmaa.
Tiinan versiossa Sandnes Garn Double Sunday sävy 2321 & Tynn Silk Mohair sävy 2755.

Langanmenekki:
Sandnes Garn Peer Gynt tai Double Sunday XXS(7) XS(8) S(9) M(10) L(11) XL(12) XXL(13) kerää
Tynn Silk Mohair XXS(4) XS(4) S(5) M(5) L(6) XL(6) XXL(7) kerää

Osta tästä.

Vaihtoehtoisia lankoja:
Sandnes Garn Merinoull + Filcolana Tilia, Isager Silk Mohair

Puikot: 
ChiaoGoo Red Lace 5 mm/80 cm ja tarvittaessa 5 mm/20 cm sukkapuikot hihoihin

Silmukkamerkit: 
Titityy 15 v silmukkamerkkisetti

Muuta:
The Knitting Barber Cords silmukkakaapelit

Kelly Genser ohuempi versio Fingering + Lace

Katso myös ohuemmalle langalle suunniteltu Kelly Genser -ohje mallistossa 2212 Tynn Peer Gynt ohjevihko EN. Tästä ohjevihkosta löydät Kelly villapaidan neuleohjeen aikuisille ja lapsille englanniksi. 

Loading...