Inspiraatio, Neuleohjeet,

Neuleohje Kelly Genser

Julkaistu: 12.11.2021Joskus tulee vastaan neulemalleja, jotka puhuttelevat heti, eli kuiskaavat: “Neulo minut nyt!” Kelly Genser on Sandnes Garnin tyylikäs aloittelijaystävällinen ajaton neulepaita, joka sopii monenlaiseen asuun. Tosi hyvä peruspaita, jota voisi neuloa vaikka mistä väriyhdistelmästä. 

Paidasta on kaksi eri versiota, sivuhalkioilla tai ilman. Tiina neuloo itselleen halkiolla. Ohje löytyy suomeksi 0221F Sandnes Suosikit -vihkosta. Molempien villapaitojen neuleohjeet löytyvät myös englanniksi ja saksaksi Sandnes Garnin ohjevihkosta 2109 DIY.


Kelly Genser ilman halkiota. 

Alkuperäisessä kuvassa paita on mallin päällä melko väljä. Väljyys on edelleen trendi, mutta mikään ei estä neulomasta tyköistuvamman. Meleerattu pinta on taas kerran pinnalla, ja se näyttääkin toimivan tässä mallissa kivasti! Villapaidan voi toki neuloa yksivärisenä käyttämällä samanväristä villalankaa ja mohairia. 

Kelly Genser neulotaan ylhäältä alas pyörönä. Niska muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla. Sitten jaetaan hihat ja vartalo. Jatketaan vartalo-osuus pyörönä, kunnes tullaan halkion aloituskohtaan. Sen jälkeen neulotaan etu- ja takakappale tasona. Lopuksi neulotaan hihat pyörönä.Tätä on kiva neuloa, puikkokoko on ohjeessa 5 mm, tulee nopeasti valmista. Joskus kaipaa yksinkertaista niin sanottua telkkarineuletta, jossa on kuitenkin kivoja yksityiskohtia, kuten pitkät resorit ja halkio. 


Neuleohje: 
Kelly Genser med Splitt (löytyy suomeksi 0221F Sandnes Suosikit Neuleohjevihkosta)

Koot: (Valmiin neuleen rinnanympärys)
XXS, XS, S, M, L, XL, XXL
104, 109 112, 117, 123, 128, 135 cm

Langat:
Alkuperäisessä lankana Peer Gynt ja Tynn Silk Mohair
Tiinan versiossa Sandnes Garn Double Sunday sävy 2321 & Tynn Silk Mohair sävy 2755.

Langanmenekki:
Double Sunday XXS(7) XS(8) S(9) M(10) L(11) XL(12) XXL(13) kerää
Tynn Silk Mohair XXS(4) XS(4) S(5) M(5) L(6) XL(6) XXL(7) kerää

Osta tästä.

Vaihtoehtoisia lankoja:
Sandnes Garn Merinoull + Filcolana Tilia, Isager Silk Mohair

Puikot: 
ChiaoGoo Red Lace 5 mm/80 cm ja tarvittaessa 5 mm/20 cm sukkapuikot hihoihin

Silmukkamerkit: 
Titityy 15 v silmukkamerkkisetti

Muuta:
The Knitting Barber Cords silmukkakaapelit

Loading...