Langoista,

Neulo Eco Softista

Julkaistu: 04.01.2022Syksyllä ilmestynyt uutuuslanka Eco Soft on kiva lisä Isagerin tuoteperheeseen. Lanka on valmistettu värjäämättömästä alpakanvillasta ja ekologisesti tuotetusta puuvillasta. Tykkään langasta todella paljon, ja mielelläni rakentaisin siitä majan. Olisi niin ihana upota sen pumpulinpehmeään syliin. Suomeksi sanottuna lanka on ihanaa neuloa ja pitää päällä, koska se on niin pehmeää. 

Vyötteessä ei ole puikkosuositusta. Mistä sitten tietää, mitä siitä neuloisi? Metrimäärä hieman auttaa, 125 metriä ja 50 grammaa on yleensä DK-vahvuista. (Jos haluat tietää enemmän langan paksuuksista, lue tämä Langan korvaaminen toisella blogipostaus.) Tämä lanka kuitenkin käyttäytyy hieman eri lailla, se neuloutuu useampaan tiheyteen kivasti, jopa bulky-tiheyteen asti. Tämä tarkoittaa sitä, että lanka itsessään voisi olla sopiva kaikkiin ohjeisiin, jossa alunperin käytetään DK-vahvuista lankaa yhdistettynä silkki-mohairiin. 

Kun tulee uusi lanka vastaan ostan sitä kerän tai oikeastaan kymmenen, ja neulon mallitilkun. Kyllä, luit oikein, neulon mallitilkun. (Lue tästä Vältä kyyneleet - neulo mallitilkku blogipostaus.) Pesen sen, annan kuivua ja mittaan. Sitten laitan mallitilkun käsilaukkuun ja annan sen pyöriä siellä. Välillä otan sen esille ja fiilistelen sitä. Testaan näin langan kestävyyttä ja kuulostelen mitä lanka haluaa mahdollisesti sanoa, eli miksi lanka haluaa tulla. Luin tästä tavasta Elizabeth Zimmermanin The Opinionated Knitter -kirjasta. Suosittelen kirjaa muutenkin! Jos lanka ei sano mitään, neulon siitä pipon. Tästä langasta tein “käsilaukkutestin” ja neuloin pipon. Tiesin jo lankaa ostaessani, että haluaisin pipon. No, pipon lisäksi neuloin myös paidan. Ehkäpä kirjoitan siitä ohjeen tässä joskus. 


Minusta tämä Eco Soft -lanka toimii parhaiten yksinkertaisissa neuleissa. Siitä tulisi ilmava Lento-paita tai tämä juuri ilmestynyt Meiju K-P:n Untuva. Molemmat ovat aloittelijaystävällisiä ohjeita. Lento-paidassa on perinteiset raglanlisäykset, Untuvassa lisäykset on tehty langankierroilla. Andrea Mowryn The Weekender voisi olla kiva, jos sittenkin haluat laatikkomaisempaa paitaa. Weekenderin alkuperäisessä versiossa lanka on aika erilainen, Eco Softista neulottaessa paidasta tulisi ihanan kevyt.Champagne Cardigan on neulottavien asioiden listallani. Valitse tämä, jos vaatekaappisi kaipaa ajatonta villatakkia. Petiteknitin Champagne-villatakki on neulottu ylhäältä alas, niska on takaa muotoiltu lyhennetyillä kerroksilla. Näyttäisi varmasti kivalta tuosta Eco Softin suklaanruskeasta! 


Anne Ventzel suunnitteli lasten Badger-paidan Eco Softille. Siitä on olemassa myös aikuisten versio nimeltä Badger and Bloom. Tämä on minusta erittäin kiva graafinen kaarrokepaita. Mielelläni neuloisin tämänkin. Tykkään myös saman suunnittelijan Hilly Hood -kypärämyssystä. Eco Soft voisi toimia tässäkin. Ainakin tulisi pehmeä ja lämmin! Täytyypä neuloa mallitilkku. Jos mikään yllämainituista ei oikein iske, neulo tämän hetken kuumin juttu, eli slipoveri! Itse neuloisin ehdottomasti PetiteKnitin Holiday slipoverin. Käyttäisin pelkästään Eco Softia kaksinkertaisena. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Eco Softia. Osta pari kerää ja neulo vaikkapa se pipo!
Loading...