Inspiraatio, Blogi, Neuleohjeet,

Neulo lempiasuste Seashore Cowl

Julkaistu: 10.09.2020

Seashore Cowl mohairkauluri


Syysterveiset täältä Titityyn Miljalta! Tänä syksynä minulla tuli 10 vuotta täyteen villaisia ja värikylläisiä työpäiviä Titityyssä. Olen neulonut kouluajoista lähtien, ja parikymppisenä neuleblogit ja silloin uusi neuleyhteisö Ravelry innostivat aloittamaan neuleharrastuksen oikein tosissaan. Oli unelmien täyttymys päästä lempilankakauppaani Titityyhyn töihin syyskuussa 2010. Lankakaupassa työskentely inspiroi myös neulesuunnitteluun, ja 2012 julkaisin oman lempiasusteeni neuleohjeen - Seashore-kaulurin.


Kaulurissa yhdistyvät pari suosikkilankaani, yksisäikeinen fingering-vahvuinen merino kauniisti käsin värjättynä sekä höyhenenpehmeä silkkimohair. Neulepinnassa vuorottelevat aaltomainen pitsikuvio sekä sileä neule. Neulomisesta on tullut itselleni varsinkin tapa rentoutua, ja tätä kauluria on ollut mukava neuloa uudelleen ja uudelleen, sekä itselle että lahjaksi. Ruuhkavuosien aikana tuntuu, että saan neulottua silmukan silloin ja toisen tällöin. Sainpa kuitenkin tälle syksylle uuden Seashore-kaulurin, jonka neuloi oma äitini :)Uschitita merino singles ja Isager Silk Mohair harmaan ja ruosteen sävyissä


Alhaalta leveämpi ja ylöspäin kapeneva kauluri on tosi monikäyttöinen. Ensimmäinen koko on sopiva useimmille varsinkin, jos kauluria tykkää pitää löysästi kaulan ympärillä. Viluisina päivinä toimistossa se on mukava vetää kaulalta alaspäin lämmittämään hartioita ja selkää. Tämän vuoksi ohjeesta löytyy useampi koko, joista voit valita kaulurille omaan käyttötarkoitukseesi sopivan ympärysmitan.


Titityyn lankaseiniltä löytyy joka päivä ihania monivärisiä vyyhtejä, joita tekee mieli päästä neulomaan. Yksittäisiä käsinvärjättyjä fingering-vahvuisia vyyhtejä löytyy myös minun lankakaapistani reilusti. Voin luvata, että Titityyltä löydät lähes kaikille niille sopivan silkkimohair-parin!


Kaulurin ensimmäiseen kokoon riittää parhaimmillaan n. 360 m pääväriä sekä yksi kontrastikerä mohairia. Jos joudut pelaamaan langan riittävyyden kanssa, ei lopputuloksesta erota, jos mohairkerroksia jää pari vajaaksi, tai päättelet pitsireunan jo kerrosta - paria aiemmin.Vuonna 2012 neuloin kaulurin veden sävyistäUschitita merino Singles Amygdala ja Tilia 361 Madeira roseUschitita merino Singles Vintage Rug ja Sandnes Tynn Silk Mohair 8521Uschitita merino Singles Storm ja Tynn Silk Mohair 6564Yksisarvisen värit ja hattaraa - tähän kauluriin neuloin vähän kapeammat pitsiraidat


La Bien Aimee Merino Singles Shipwreck ja Isager Silk Mohair 30

Loading...