Neuleohjeet, Inspiraatio,

Neulottu pellavatoppi Cumulus Tee

Julkaistu: 02.05.2022Petiteknit neulemalli Cumulus Tee sopii joka vaatekaappiin - neulo se tänä kesänä pellavasta tai silkistä!

Klassinen pellavateepaita on vaatekaapin luottoneule erityisesti kesällä. Pellavatoppi tai silkkineule on helposti yhdisteltävä perusvaate, ja hyvä kesän kulmakivi kapselivaatekaappiin.

Petiteknitin ajaton raglanhihainen Cumulus Tee teepaita on neulottu alunperin bourettesilkkilangasta Knitting for Olive Pure Silk. Ohuen silkkilangan lisäksi toppiin sopivat pellavalangat, kuten kuvissa näkyvän Miljan pellavanvärisen neulepaidan Isager Yarn Organic Hör, samankaltainen Isager Trio 2 tai hiukan napakampikierteinen Lana Gatto Fresh, sekä muut light fingering tai fingering-vahvuiset langat.


Osta Cumulus Tee ohje englanniksi ja suomeksi, Metten sample Pure Silk by Knitting For Olive 

Luonnonkuituneuleen elinkaari on pitkä, joten pikamuotiin verrattuna se on kestävä valinta, josta on iloa vuosiksi eteenpäin. Joustamattomaan silkkiin ja kerällä kovan tuntuiseen pellavalankaan tarttuminen on haaste villalankoihin tottuneelle neulojalle. Lopputulos on kuitenkin ehdottomasti vaivan arvoinen - vilpoisessa ja kauniisti laskeutuvassa pellavapaidassa ja ylellisessä silkkipuserossa on ilo viettää helteiset kesäpäivät!

Cumulus Tee on raglanhihainen icord-reunuksin viimeistelty neuletoppi lyhyin hihoin. Yhtenä kappaleena neulottava Cumulus -neulepaita neulotaan sileänä neuleena ylhäältä alaspäin, jolloin sekä paidan että hihojen pituutta on helppo säätää sopivaksi. Milja neuloi omaan beigeen paitaansa ohjetta lyhemmät hihat ja väljyyttä reilusti ohjetta enemmän.

Milja Cumulus Tee pellavatoppi, Isager Organic Hör Linen

Miljan Cumulus Tee, Isager Organic Hör Linen

Pellavalanka voi tuntua kerällä aika kovalta ja joustamattomalta. Kasvikuitulankojen neuletuntuma on erilainen kuin joustavan villan. Neulepinta ennen viimeistelyä ja pesua voi näyttää epätasaselta. Viimeistelyksi neuleen voi pestä käsin, mikä tekee paljon! Pesun jälkeen pellavaneuleen pinta notkistuu ja neulepinta tasoittuu ja tuntuu ihoa vasten taivaallisen mukavalta. Pellava on antibakteerinen kuitu ja imee luonnostaan kosteutta. Titityyn hyllyiltä löytyy pellavalankojen värivalikoimaa neutraaleista ja luonnollisista iloisiin ja kirkkaisiin. Organic Hörin kuuden klassisen värin lisäksi Lana Gatto Fresh -pellavalangassa on laaja värikartta, josta löydät sekä klassisia että värikkäitä sävyjä.

Cumulus Tee neulottu Lana Gatto Fresh 100% pellavalangasta

Loading...