Parhaat Fingering-vahvuiset sukkalangat

Lähes kaikki sukat sukkalaatikossani ovat neulottu fingering-vahvuisista sukkalangoista. Kenties tunnen maan paremmin jalkojeni alla ohuemmissa sukissa, tai ehkä tykkään neuloa pienillä puikoilla. Joka tapauksessa fingering-vahvuiset sukkalangat ovat minusta ihan parhaat!



Sukkani enimmäkseen kirjoneuletta, koska rakastan kirjoneuletta! Sukkalaatikkoni, joka ei ole ollenkaan edes laatikko vaan kirpparilta hankittu punainen metallinen suihkusaippuateline (luulen, että se on sellainen!) pitää sisällään lähestulkoon itse suunniteltuja sukkia nykyään. On siellä pari poikkeusta, kuten General Hogbufferin Norse-sukat. Ne ovat niin hienot, että voisin neuloa uuden parin. Ohjeen löydät Ravelrystä ilmaiseksi. Lisäksi löytyy kolme paria muiden ohjeilla neulottuja polvisukkia. 


Suurin osa sukistani on neulottu eräästä mun lempisukkalangasta, Regian Premium Merino Yakista. Tämä lanka tuntuu ihanalta neuloa sekä pitää. Langassa on villaa, jakkia sekä vahvikkeena nylonia. On pehmeä ja lämmin. Pidän myös langan seesteisestä värikartasta. Suunnittelinkin Mimosa-sukat ja Poinsettia-sukat tälle langalle. Pitsikuvioista huolimatta ainakin minun jalat pysyvät lämpiminä! Olen pitänyt näitä sukkia paljon. Jossain vaiheessa langasta lähtee sellaista, miksi sitä nyt sanoisi, pörröä. Sitä ei tarvitse pelästyä! Poistin ne pörröt tällaisella Pilo-nukanpoistajalla. Sukat ovat kuin uudet! Eikä sitä pörröä enää ole juurikaan lähtenyt!



Vähän samaa sarjaa kuin tuo jakkilanka on Isagerin syksyllä 2022 lanseeraama Isager Sock Yarn. Pehmeää ja mukavantuntuinen, todella miellyttävä sukkalanka. Tästä langasta neuloin uudestaan Coffee and Macarons -sukkia, jossa käytin Arwettaa kaverina. Koostumuksena on alpakka, villaa ja kierrätettyä nylonia. Lanka sopisi hyvin myös lastenneuleisiin, esimerkiksi talvihaalareihin. 



Arwetta on minusta ehkä paras perussukkalanka. Merinovilla-nylon yhdistelmä on tietysti myös pehmeä. Arwetassa parasta kuitenkin on sen värikartta! Löytyy yli 50 sävyä! Sukkien lisäksi Arwetasta olen neulonut Majas Mamelucker- shortsit lämmittämään takapuolta.(tämäkin ohje on ilmainen!)  Shortsit ovat toimineet loistavasti, pidän niitä yleensä lautaillessa, ja muutenkin kun on kylmä. Niissä ei näy juuri mitään käytön jälkiä. Juuri tällä hetkellä neulon Soile Pyhänniskan Karhula-sukkia (kts. ensimmäinen kuva) Arwetasta. Piia taas neuloo Leeni Hoimela Neko-sukkia Urban Knits Iisi -kirjasta. Lanka toimii erittäin hyvin myös kirjoneuleessa. Suosittelen Arwettaa sekä sukkiin, että muihin neuleisiin. 



Jos saat sukkasi rikki, voit toki neuloa uudet. Ekologisin vaihtoehto on parsia ne. Avuksi voit ottaa esim. lasin tai parsinsienen.


Mukavia sukkien neulontahetkiä!
- Enikö



Loading...