Inspiraatio, Neuleohjeet,

Petiteknit neulehuivit Sophie Scarf ja Shawl

Julkaistu: 22.11.2022Helppo Petiteknit Sophie huivi on oiva lahjaidea - katso lankasuosituksemme!

Villahuivia ei voita mikään. Aina oikein neulottava Sophie Scarf ja Shawl valmistuu nopeasti ja on loputtomiin muunneltavissa eri lankoja ja värejä yhdistelemällä. Huivi on muodoltaan matala tasakylkinen kolmio, ja kaunis i-cord reuna viimeistelee neuleen.


Osta Sophie Scarf neuleohje (pieni huivi, yllä Siinan huivi langasta Sandnes Garn Sunday 3021)


Osta Sophie Shawl neuleohje (isompi shaali)

Pieni kashmirhuivi Sophie Scarf

Tiinan ruskea Sophie Scarf - Osta langat

Sisäkäyttöön asusteeksi sopivan pieni Sophie Scarf neulotaan 3.5mm puikoilla DK-vahvuisesta langasta. Huivissa on kaksi kokoa, Small ja Large, joihin tarvitaan lankaa n. 92, 128 m.

Tiina neuloi tummanruskean Sophie Scarf -huivin kahdesta kerästä ylellistä Lana Gatto Prestige -kashmirlankaa, mikä riitti hyvin Scarfin isompaan kokoon. Kokeile huiviin myös Sandnes Garnin 2022 uutuuslankaa Tweed Recycled sekä hitusen ohuempaa Lana Gatto VIP -kashmirsekoitetta.

Iso neulehuivi Sophie Shawl alpakasta

Isompi Sophie Shawl neulotaan DK tai Worsted -vahvuisesta langasta, jota tarvitset Small, Medium, Large -kokoon n. 300, 500, 600 m. Petiteknit Metten tumman harmaassa mallihuivissa käytetyn Alpakka Ullia vastaava 100% alpakkalanka Sandnes Garn Alpakka on pehmeä ja lämmin valinta. 

Miljan Sophie Shawl Small - osta langat

Shawlin voi neuloa myös ohuemmilla langoilla kaksinkerroin; esim. Fingering+Lace tai Fingering+Fingering yhdistelmät sopivat hyvin ohjeen neuletiheyteen 17s noin 5mm puikoilla.

Milja neuloi puuteriroosan sävyisen meleeratun Sophie Shawl -huivinsa fingering-vahvuisesta Sandnes Garn Alpakka Silke -langasta kaksinkerroin kolmella eri värillä.

Pohjaväri koko huivissa oli roosan / luumun sävy, ja sen kanssa beige puoleen väliin huivia ja tummempi ruskea toisella puoliskolla. Väreinä 4043 + 3041 ja toisen puolen värit 4043 + 3161. S-koon huiviin riitti 2 kerää väriä 4043 luumu ja kerät värejä 3041 vaaleanruskea ja 3161 pähkinänruskea. Määrä riittää myös isompaan huiviin.

Hyödynnä jämälangat ja yksinäiset kerät huiviin!

Kummankin Sophie-huivin voi neuloa melkein mistä tahansa langasta. Ainaoikeinneule on helppoa ja valmistuu nopeasti, ja puikkokoolla ei ole niin väliä. Tee pientä raitaa, palkkiraitaa, yhdistele eri lankoja ja tekstuureja. Huomioi, että langan paksuus ja neuletiheytesi vaikuttavat lopullisen huivin kokoon ja langan menekkiin.

Petiteknitin ohjeissa neuvotaan, miten voit käyttää saatavilla olevan lankasi kokonaan hyödyksi. Siina käytti beigeen Sophie Scarf -huiviinsa melkein koko kerän Sandnes Garn Sunday -lankaa, huivista tuli isompi kuin neuleohjeen isompi koko.

Siinan Sophie Scarf - osta Sandnes Garn Sunday

Loading...