Inspiraatio,

Syksyn suosikkineuleet Sandnesilta

Julkaistu: 30.08.2019Sandnes Garn julkaisee jatkuvasti uusia ihania neuleohjeita langoilleen! Titityystä löydät uusimmat ohjevihkot, ja tilaamme puotiin toiveiden mukaan myös vanhempia ohjeita. 

Poimimme syksyn uutuusohjeista muutamia ihania malleja, joita jo ilmojen viiletessä on pakko päästä neulomaan! Neuleohjeissa käytetään paljon pehmeitä ja lämpimiä luonnonmateriaaleja, kuten alpakkaa ja silkki-mohairia. Titityyn puodilta löydät Sandnesin mallineuleita, joita voit vaikka sovittaa.

Skoggegenseren-neuleohje on Sandnes Garnin yhteistyö norjalaisen vuorikiipeilijän ja seikkailijan Cecilie Skogin kanssa. Kaunis metsäaiheinen pitsikaarrokepusero on neulottu pehmeästä alpakkasekoite Kosista. Lämmin alpakkaneule neulotaan 5,5 mm puikoilla, joten se on äkkiä valmis! Tarvitset Kos-lankaa aikuisten kokoihin 250-400 g lankaa, ja lasten neulepaitoihin vain kolmisen kerää. Kokoja löytyy 1-vuotiaasta aina aikuisten XXL:ään asti.

Värivalikoimaa Kosista löytyy runsaasti puuterisista ja pehmeistä syviin ja tummiin sävyihin. Skoggegenseren-neuleohje on toistaiseksi norjankielisenä saatavilla, mukana selkeä kaavio pitsikuviolle.


1911 Hverdag -vihkosta löydät mukavan simppelin neuletakin ohjeen, jossa pehmeää villa-puuvillasekoite Duoa neulotaan yhdessä pörröisen Tynn Silk Mohairin kanssa. Neulepinnasta tulee kerta kaikkiaan ihana - laskeutuva, pehmeä ja pörröinen. Syksyisiä väriyhdistelmiä löydät runsaasti, muun muassa alla olevat ruskan, petroolin ja violetin sävyt.

Ohjevihko 1912 DIY sisältää kokoelman pehmeitä ja lämpimiä neuleita alpakasta, silkkimohairista. Ohjevihko on englannin- ja saksankielinen. Katso vihkon ohjeet kuvineen Sandnes Garnin sivuilta. Lankamenekin kuhunkin ohjeeseen löydät täältä. 

Alla olevan kuvan Tulipagenseriin tarvitset 10-14 kerää Tynn Silk Mohairia värissä 6042 sekä 6 mm / 80 cm pyöröpuikon. Paita neulotaan kaksinkertaisesta langasta puolipatenttineuleena. Tule sovittamaan tätä neuletta Titityylle!

Samassa vihkossa oleva ruskea palmikkopaita, Flettegenser, neulotaan 4 ja 5,5 mm puikolla Kos- ja Tynn Silk Mohair -langoista. Katso lankamenekki Sandnesin sivuilta. Koosta riippuen tarviset Kos-lankaa 6-8 kerää värissä 4342 sekä 4-6 kerää Tynn Silk Mohairin väriä 4062.


Loading...