Neuleohjeet, Blogi,

Urban Knit - moderni neulekirja

Julkaistu: 20.12.2020
Urban Knit - moderni neulekirja on osoittautunut syksyn suosikki neulekirjaksi — eikä suotta! Upea Urban Knit -kirja sisältää skandinaavista neuledesignia: puseroita, sukkia ja asusteita, jotka ovat muotokieleltään ajattoman tyylikkäitä. Nykyaikaisin tekniikoin toteutetut modernit neuleet on helppo yhdistää omaan arkipukeutumiseen: pienikin asuste, kuten pipo tai sukat, nostavat tyylin eri tasolle. Kirja näyttää miten yksinkertainen muuttuu kiinnostavaksi parilla palmikon käännöllä. Paidat ja neuletakit neulotaan tavallisuudesta poiketen ylhäältä alas, sukat varpaista varteen ja yksityiskohdat ovat tarkkaan mietittyjä. Itse tekeminen on slow fashionia, vastuullista ja ihanaa!

Lifestyletoimittajana ja valokuvaajana työskentelevän Leeni Hoimelan ohjeita on julkaistu muun muassa kansainvälisessä Laine-neulelehdessä, saksalaisen Making Stories-, Suomen suurimman käsityölehden Suuren Käsityön sekä Taito-lehtien kansissa. Neulekirja Urban Knit on myös kaunis ja pehmeä kuvaus Helsingistä. Maalauksellisissa otoksissa on klassisen kuvataiteen estetiikkaa, joka on tuotu nykypäivän neulekuvaan.

Saamme paljon tiedusteluja miten valita vaihtoehtoisia lankoja kirjan malleihin, joten listasimme omat ehdokkaamme kaupan valikoimista jokaiseen malliin. 


VALU

Fingering -vahvuinen käsinvärjätty lanka kuten La Bien Aimée Merino Singles, Uschitita Merino Singles, Skinny Singles, Leizu Fingering Simple. 

Kaikki fingering vahvuiset langat löydät tästä linkistä. 


KALLIO

Fingering -vahvuinen käsinvärjätty sukkalanka kuten Käreitär (huom! kotimainen vaihtoehto), Crush, Uschitita Merino Sock, Nomade. Myös 100 % merinolangat käyvät tähän hyvin kuten Uncommon Everyday. 


SEES

Fingering -vahvuinen käsinvärjätty merinosilkkilanka - Silky Merino Fingering tai Schickimicki 4-ply, myös Regia Premium Silk tai Cashmere 4-ply sopivat jos haluat kestävyyttä eikä käsinvärjätty lanka ole se juttu. Myös kaikki muut fingering -vahvuiset sukkalangat passaa mainiosti tähän malliin!


UHURU LITE


Fingering -vahvuinen käsinvärjätty sukkalanka kuten Käreitär (huom! kotimainen vaihtoehto), Crush, Uschitita Merino Sock, Nomade. Myös tähän malliin passaavat myös 100 % merinolangat kuten Uncommon Everyday. 


SULA 

Tähän malliin tarvitset kahta eri sävyä fingering -vahvuista lankaa, molempia 200 g. Langoiksi käyvät esim. La Bien Aimée Merino Singles, Uschitita Merino Singles, Skinny Singles, Leizu Fingering Simple. 


TOELOE


Fingering -vahvuinen käsinvärjätty sukkalanka kuten Käreitär (huom! kotimainen vaihtoehto), Crush, Uschitita Merino Sock, Nomade. Jos et halua käsinvärjättyä lankaa niin Arwetta, Regia Premium Silk, Regia Cashmere 4-ply, Regia Premium Merino Yak.


SHIMO

Gilliatt tai Lore SEKÄ joku silkkimohairlangoistamme eli Tilia, Isager Silk Mohair tai Tynn Silk Mohair. Myös Sensai käy, se on hieman edellisiä ohuempi mutta ei radikaalisti.

LUOTSI

200 g fingering -vahvuista merino(single)lankaa kuten La Bien Aimée Merino Singles, Uschitita Merino Singles, Skinny Singles, Leizu Fingering Simple SEKÄ 90 g jotain silkkimohairlankaamme eli Tiliaa, Isager Silk Mohairia tai Tynn Silk Mohairia. Myös Sensai käy, se on hieman edellisiä ohuempi mutta ei radikaalisti.


HURMA

Isager Silk Mohair neulottuna tuplana tai joku muu  silkkimohairlankaamme eli Tilia, Isager Silk Mohair tai Tynn Silk Mohair. Myös Sensai käy, se on hieman edellisiä ohuempi mutta ei radikaalisti.


HIETA

75 - 85 g kaksisäikeistä napakkakierteistä merinosukkalankaa kuten Hedgehog Fibres Merino Twist.


LYSTI

75 - 85 g fingering -vahvuista sukkalankaa, mallissa on käytetty kashmirsukkalankaa jota meiltä löytyy Regialta, Regia Premium Cashmere 4-ply. Mikä tahansa fingering -vahvuinen sukkalanka käy malliin myös: Käreitär (huom! kotimainen vaihtoehto), Crush, Uschitita Merino Sock, Nomade. Jos et halua käsinvärjättyä lankaa niin Arwetta, Regia Premium Silk, Regia Cashmere 4-ply, Regia Premium Merino Yak.


LABERINTO

280 - 430 g fingering -vahvuista merino(single)lankaa kuten La Bien Aimée Merino Singles, Uschitita Merino Singles, Skinny Singles, Leizu Fingering Simple SEKÄ 130 - 210 g jotain silkkimohairlankaamme eli Tiliaa, Isager Silk Mohairia tai Tynn Silk Mohairia. Myös Sensai käy, se on hieman edellisiä ohuempi mutta ei radikaalisti.


MYSTORY

Leeni on käyttänyt tähän jämät Syli -takista eli Gilliatt, Lore tai Cumbia sekä  joku  silkkimohairlankamme eli Tilia, Isager Silk Mohair tai Tynn Silk Mohair. Myös Sensai käy, se on hieman edellisiä ohuempi mutta ei radikaalisti.


SYLI

Gilliatt, Lore tai Cumria sekä  joku  silkkimohairlankamme eli Tilia, Isager Silk Mohair tai Tynn Silk Mohair. Myös Sensai käy, se on hieman edellisiä ohuempi mutta ei radikaalisti. Takin voit neuloa myös jostain fingering -vahvuisesta langasta silkkimohairin kera kuten Tukuwool Fingering + Tilia.


Y

Mikä tahansa fingering -vahvuinen sukkalanka: Käreitär (huom! kotimainen vaihtoehto), Crush, Uschitita Merino Sock, Nomade. Jos et halua käsinvärjättyä lankaa niin Arwetta, Regia Premium Silk, Regia Cashmere 4-ply, Regia Premium Merino Yak.


MEILAHTI

Sunday sekä joku  silkkimohairlankamme eli Tilia, Isager Silk Mohair tai Tynn Silk Mohair. Myös Sensai käy.


KAJO

Joku  silkkimohairlankamme tuplana neulottuna eli Tilia, Isager Silk Mohair tai Tynn Silk Mohair. Tai vastaavasti Sunday neulottuna jonkun silkkimohairlangan kera yhdessä.


PISARA

100 g Crush DK tai Uncommon Everyday Sweater.


HUVILA

Smart tai Gilliatt SEKÄ Tynn Silk Mohair.


VEDA

100 g kahta fingering -vahvuista merinolankaa kuten Skinny Singles sekä Leizu Fingering Simple. 


Loading...