Neuleohjeet, Inspiraatio,

Uusi islanninvillapaita puikoille!

Julkaistu: 23.11.2021Nyt tekisi mieli neuloa uusi paita islanninvillasta. Perinteisen lopapeysan jälkeen on aika kokeilla jotakin modernimpaa. Olen silmäillyt Kajsa Vuorelan Vega-villatakkia. Se neulotaan Alafosslopista. Laatikkomaisessa villatakissa upea kirjoneulekuvio on poikkeuksellisesti hihoissa. Harkitsen väreiksi Chocolate Heatheriä ja Ecrua. Tällä villatakilla erottuu kyllä islantilaisvillapaitamassasta edukseen! Juuri kauppaan saapunut
Neuloosiskojen Hallasuomu-paita on myös erittäin kaunis. Tämäkin malli on suunniteltu Alafosslopille, josta löytyy tällä hetkellä kivasti murrettuja harmaan ja ruskean eri sävyjä sekä pari beigeen taittuvaa väriä. Niistä löydät useita väripareja, joista voi neuloa Hallasuomu-villapaidan tai vaikkapa useamman.


Titityyn valikoimassa on kaksi muutakin Neuloosiskojen villapaitaohjetta Mielu ja Suomu. Molemmat voi neuloa Lettlopista tai vaihtoehtoisesti hahtuvalanka Plötulopista. Lettlopi on Alafossia noin puolet ohuempaa. Mikäli kaipaat kevyempää paitaa, käytä Lettlopia.Lettlopille löytyy yllämainittujen lisäksi muitakin uusia ohjeita, esimerkiksi tämä Anne Ventzelin Badger and Bloom on graafisuudessaan näyttävä. Tekisin tämän varmaankin monivärisenä, koska nyt löytyy hyvin jo muitakin kuin harmaan sävyjä Lettlopista. Keltainen Mimosa on erityisen ihana! Badger and Bloom on ajaton unisex malli, josta löytyy myös lasten versio Badger Sweater. 


Tiina taas haaveilee Hanne Rimmenin Holly Sweateristä. Se on hieman perinteisempi neulepaita, jossa on kirjoneulekaarroke, johon saa halutessaan elävyyttä jälkikäteen lisätyillä nypyillä. Tämä olisi hieno Pine Green Heather -väristä ja valkoisesta.

Islanninvillapaidat ovat erinomaisia sekä sisä- että ulkokäyttöön. Ne pitävät taatusti lämpimänä, ja villan ominaisuuksien vuoksi pieni räntäsadekaan ei haittaa. Moni on tarttunut puikkoihin tänä vuonna islantilaisneuleiden ansiosta ja on aivan fantastista, että noinkin perinteinen neule löydetään uudestaan uudessa muodossa.

Loading...