Neuleohjeet,

Viime hetken joululahjaideat

Julkaistu: 01.12.2021Pari viikkoa ennen joulua tajuan, että en ehdi neulomaan mitään, mitä ajattelin antaa lahjaksi. Tässä vaiheessa voisi olla syytä paniikkiin, mutta mitä turhaan. Tulee se joulustressi joka tapauksessa. Vähintäänkin piparit palaa, ruokaa ei ole kuin kolmeksi viikoksi ja ah, niin tärkeät joulukukatkin ovat ostamatta. 


Hengitän siis syvään ja tutkin tilannetta. Käytännössä kartoitan, mitä ehdin neuloa parissa viikossa muiden töiden ohella. Yleensä yliarvioin oman neulomisnopeuteni, joten yritän huomioida tämän myös.

Tietysti ensin pitäisi päättää, että kenelle neuloo. Onko lahjan saajia yksi vai useampi? Villapaidat voin jo unohtaa heti kättelyssä. Ei tule onnistumaan ainakaan minulta. Keskityn siis pieniin asioihin, kuten neulottuihin villasukkiin, lapasiin ja pipoihin. Tykkään neuloa kirjoneulesukkia mahdollisimman pienillä puikoilla. Koska kirjoneulesukkien neulominen 2.00 mm puikoilla kestää melkein yhtä kauan kuin sileän simppelin paidan neulominen, unohdan nämäkin. 

Lapaset? Jos ovat tarpeeksi yksinkertaiset, niin onnistuu. Entäs kämmekkäät? Joo, ne voisikin toimia. Näitä kuitenkin pitää neuloa kaksin kappalein. Tykkäisin, että olisi kerrasta valmista. Olisi vähemmän pääteltävää.

Tulen siihen tulokseen, että paras vaihtoehto on muhku-pipo. Tiina onneksi suunnitteli kaksi muhkeaa pipoa, toinen on nimeltään Tunturi ja toinen Kukkuu. Ihanaa, ei tarvitse kuin noudattaa ohjetta! Niin, molemmat ohjeet ovat vielä ilmaisia!

Molemmat pipot syntyvät jopa yhdessä illassa tai ehkä kahdessa, jos olet ihan aloittelija. Olen jo pitkään haaveillut todella paksusta piposta ja taidankin pistää Kukkuu-pipon puikoille. Ai niin, minunhan piti neuloa muille! :) Jospa nyt kuitenkin aloittaisin! Luulisi, että 8 mm puikoilla tulisi nopeasti valmista. Pitää varmaan ottaa aikaa. 


Iloisia neulontahetkiä!
- Enikö

Ehtisin vielä neuloa näitä:

Neulotut pipot


Kukkuu-pipo - Tiina Huhtaniemi (Ilmainen ohje)
Tunturi-pipo - Tiina Huhtaniemi (ilmainen ohje)


Lapasten ohjeet

Ensilumi - Tiina Huhtaniemi
Toivola lapaset - Tiina Huhtaniemi
Torppa lapaset - Tiina Huhtaniemi

Kaulurin ohje

Tuku Warmer kauluri - Tiina huhtaniemi


Hallanvaara kauluri - Tiina Huhtaniemi (valmiita paketteja voi ostaa suoraan verkosta ja myymälästä)
Seashore kauluri - Milja Uimonen

Nopeasti neulottavat lahjat

Neulotut kämmekkäät

Rolling Stones - Tiina Huhtaniemi
Hiillos kämmekkäät Tiina Huhtaniemi

Loading...