Blogi, Ajankohtaista,

Villapesuohjelma Viimeinen huivi

Julkaistu: 02.06.2022Tänään 2.6. julkaistaan Villapesuohjelman uusi neuleohje, Viimeinen-huivi! Villapesuohjelman naiset Katri ja Pirjo suunnittelivat näyttävän pitsihuivin, jonka ohje on ilmainen Villapesuohjelman katsojille. Huivi on saanut inspiraationsa viimeisistä valonsäteistä, jotka värjää rajapinnan, jossa tummuva taivas ja tyyntyvä meri kohtaa. Huivin pitsi kuvaa sitä upea väriloistoa, keskusta lainehtivaa merta. 

Tarvitset huiviin neljä vyyhtiä fingering-vahvuista lankaa. Alkuperäiset huivit on neulottu Uschititan Merino Singles -langoista. Pirjon setissä on kaksi kerää Andromedaa ja kaksi kerää Butterscotch sävyä. Katrilla taas on saman verran, kaksi ja kaksi Andromedas sekä Storm- sävyä. Uschitita Merino Singles on nimensä mukaisesti yksisäikeinen merinolanka, mutta yhtä hyvin voit valita myös monisäikeisiä lankoja, kuten esimerkiksi Louhittaren Luolan Väinämöisen tai Sandnes Garnin Sunday:n. Arwetta ja Alpakka Silke toimisi myös. 


Lisätietoja huivista ja miten saat ohjeen löydät Villapesuohjelman 123 jaksosta ja ohjelman Ravelry-foorumilta. Jyväskylän Kesän Neulefestareilla on tarkoitus kuvata toivottavasti monia ja taas monia huiveja yhteiskuvaan.

 

Materiaalit:

Lanka: Uschitita merino single (100% merino, 366m/100g)

Menekki: Pääväriä 2 vyyhtiä, kontrastiväriä 2 vyyhtiä

tai 659 m pääväriä ja 549 m kontrastiväriä

Pyöröpuikko: 3.75 mm/100cm

Tiheys: 23 silmukkaa ja 36 kerrosta / 10 cm

Muuta:

Tarvikkeet huivin pingotusta varten.

Päättelyneula

(Helmiä n 200 kpl. Mallihuivissa on käytetty pieniä, 8/0 toho

siemenhelmiä, pieni virkkuukoukku tai esim hammaslankaa

helmien laittamista varten)Loading...